CENAZE HİZMETLERİ KURSUMUZA YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

CENAZE HİZMETLERİ KURSUMUZA YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

Kozaklı Halk Eğitim Merkezimizde açtığımız kursların tanınması ve yaygınlaşması için gayretimiz devam ediyor.

Geleceğin genç gassal adayları eğitim alıyor Kozaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan "Cenaze Hizmetleri Kursu'muzda" kadın genç gassal adayları eğitim alıyorlar.

Kozaklı Halk Eğitim Merkezimiz hareket ederek Cenaze Hizmetleri Kursu açıyor. Araştırmaya ve uygulamaya dayalı olarak yapılacak olan kursta, cenaze yıkama elemanları yetiştirilecek. Kursta kadın kursiyerlere eğitim verilecek.

Kozaklı Halk Egitim Merkezi yeni bir kursa daha imza atıyor. Halk Eğitim Merkezimiz, "Cenaze Hizmetleri Kursu" açmak için çalışma başlattı. Verilecek olan eğitimlerde cenazeyi kefenleme, yıkama, gömme gibi ölüm öncesi ve ölüm sonrasında nelerin yapılabileceğine ilişkin birçok önemli konu işlenecek. Kursta verilen eğitimlerle özellikle kırsal bölgelerde yaygın olan cenaze yikama ve kefenleme esnasinda yapılan yanlış uygulamaların da engellenmesi amaçlanıyor.

CENAZE YIKAMA SORUNU ORTADAN KALKACAK...

İlçe merkezi genelinde ve köylerden kadin kursiyerlerden gelen yoğun talep üzerine kursu açma geregi duyduklarini söyleyen Kozaklı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcımız Duran KUYUCU, "Kurumumuza bu konuyla ilgili olarak sürekli başvurular yapiliyordu. Özellikle kadınların cenaze yıkama işlemlerinde sıkıntı çekiliyor. Açmış olduğumuz kursla bunun önüne geçilmiş olacak. Kadınlarin en çok istedikleri kurs, cenaze yikama elemanı yetiştirme, yani gassallik kursu. Ahirete intikal eden vatandaşlarımızın usulüne uygun definlerinin sağlanması ve dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla açtığımız kurslara, kadin kursiyerlerimiz katılabilecek. Köylerde imamlarımız, erkek cenazeler için yikama ve kefenleme işlemini yerine getiriyor ancak kadin cenazelerinin yıkanması ve kefenlenmesi konusunda çeşitli zorluklar yaşanıyor. Bu yöndeki ihtiyaç nedeniyle vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda cenaze yıkama kursu açıyoruz" şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

SERTİFİKALI GASSALLAR GELİYOR...

Kozaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Osman KABUKCUOĞLU, "Kursiyerlere öncelikle vefat eden anne, baba, kardes gibi yakınlarını usulüne uygun şekilde yıkayıp kefenlemeleri gerektigi anlatilacak. Bunun yanı sıra dinin gerektirdiği tüm şartlar, usta öğreticimiz tarafindan verilecek. Ölüm öncesi işlemler, ölüm sonrasi işlemler, cenaze namazı kılınışı, kimlerin cenaze namazının kılınacağı, cenazenin idari ve hukuki işlemleri gibi birçok konuda bilgi verilecek. Kurslar 32 saat 4 hafta boyunca sürecek. Cenaze yikama kursunun sonunda, kursiyerlerimize kurs sonunda sertifika vereceğiz." dedi.

Kozaklı Halk Eğitim Merkezi olarak Cenaze Hizmetleri Kursumuzda emeklerini esirgemeyen usta öğreticimiz Zehra TUNABOYLU'ya teşekkür ederiz.

18.03.2023 314

18-03-202318-03-202318-03-202318-03-202318-03-202318-03-2023